1 Aralık 2016 Perşembe

Aslanlar şehri


Singapur' un anlamının aslanlar şehri olduğunu biliyor muydunuz ? İçinizde Singapur ülke değilmiydi nerden çıktı bu şehir şimdi diyenler olacaktır.  Hemen söyliyim Singapur , kendisiyle aynı isimde olan Singapur ülkesinin başkentidir. Aslanlar şehri demişler çünkü ; 'sing"  aslan demek, " pura "da şehir yani aslanlar şehri. Yabancılar' ın da etkisiyle Singapore  olarak kalmış bu isim. Bu yüzden Singapur' da hemen hemen her şeyin üzerinde bir aslan simgesi görmek mümkün . Bu aslan da Singapur' un merkezinde  bir heykel olarak karşımıza çıkıyor.  İsmi de Merlion .
 Merlion heykelinin bulunduğu yer ve çevresi Merlion Parkı olarak biliniyor. Park tam olarak ,meşhur  Marina Bay Sands Hotel' in karşısında yer alıyor. Raffles  ve Escalade metro durakları hemen hemen aynı mesafede bu parka  gitmek isteyenler icin. 
Bir de parkın yanında Juibilee köprüsü var. Bu köprüde Singapur' un bağımsızlığının 50. Yılında inşa edilmiş. Yani bağımsızlığını yakın zamanda kazanmış bu minik, tertemiz ve güzelim ülke. Singapur hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler bir an önce gidip bu ülkeyi ziyaret etmeliler. Üstelik vize  uygulaması da yok . Emin olun , enteresan bilgiler edineceksiniz . Benim yazmaya sığdıramayacağım ilginç şeyleri belki bir ara google da aramak istersiniz. Aklımda  kalan en önemli şey  ise 'Singapore is a fine city'  yani yasaklar şehri...