27 Kasım 2016 Pazar

Yeryüzündeki cennet (!)


 Hani bir insana sen benim bu dünyadaki cennetimsin (!) dersiniz ya , ben bu dünyadaki cennet tercihimi Cape Town' dan yana kullanmak istiyorum. Cennet değişmez, değişen sizsiniz. Neden bunu söylemek geldi ki şimdi içimden ? Belki de tamamen CAPE TOWN sevgisinden, kimbilir...
Cape town, ölmeden önce görülecek gerçek bir cennet. Ümit burnu yani Cape Point, Cape Town içinde apayrı bir yere sahip. Afrika kıtasının en uç kısmı olarak bilinen Ümit Burnu ,içerisinde bir milli park barındırıyor ve bu milli parkta da Babunlar yaşıyor.
Ümit Burnu' na giden yolda bir Babun'la yolunuz kesişirse şaşırmayın. Bazen saldırgan olabiliyorlar ama asıl dertleri siz değilsiniz, yanınızda taşıdığınız yiyecekler onları daha çok ilgilendiriyor.
 Biraz sonra Ümit Burnu ' nun muhteşem manzarası karşısında büyüleneceksiniz. Milli park içinde bulunan fenerden, Hint ve Atlantik okyanuslarının kesiştiği noktayı izleyebilirsiniz. Cape of Good Hope yazısının önünde bir hatıra fotoğrafı çekildikten sonra, en uca giden ufak bir çıkış var. Bir tarafınızda Hint Okyanus'u ,bir tarafınızda Atlantik Okyanus'u. Derin bir nefes alın. İşte oradasınız Afrika 'nın en uç noktasında.. İşte yeryüzündeki cennet bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder