21 Mart 2020 Cumartesi

WASHINGTON National Air & Space Museum








   Smithsonian Institute müzelerinden en önemlisi olan Ulusal Hava ve Uzay Müzesi, (National Air and Space Museum)  havacılık ve uzay bilimleri alanında hala dünyanın en kapsamlı müzesi olarak sayılıyor. Bilimsel araştırmaların yürütüldüğü araştırma merkezi olan bu müzede, bugüne kadar kullanılmış pek çok hava ve uzay aracının orjinal hallerini de görebilirsiniz.


US Navy VA 76





A piece of moon stone
Wright Kardeşler’in orijinal uçağından , İkinci Dünya Savaşı sırasında pilotların giydiği kıyafetler, Amerika’nın aya gönderdiği uzay aracı Lunar Lander’a kadar pek çok ilginç eser sergileniyor. Ayrıca, aydan getirilmiş taş örneklerini görebilir ve onlara dokunma şansı da elde edebilirsiniz.








Gemini IV capsule





(Lunar Lander & Me)






İçinde ayrıca, gün boyu dönüşümlü şekilde film gösteren bir IMAX sineması bulunuyor.  Ben vaktim kısıtlı olduğu için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.  10 $ karşılığında savaş uçağı simülatörlerini de tecrübe ettik.  Arkadaşınızla veya tek başınıza katılmanız mümkün.  Şahsi eşyalarınızı koymanız için bir dolap tahsis ediliyor.  O yüzden fotoğraf çekme şansım olmadı. Zaten edindiğim tecrübeden sonra neden böyle bir uygulama yaptırdıklarını anladım. Simülatörün içinde 360 derece falan döndük yada biz beceremedik :)


Müzenin tamamını gezmek için bir günden fazlasına bile ihtiyaç duyabilirsiniz. Hatta vakit sıkıntısı çekmiyorsanız , müzeye bağlı olan ve Washington Dulles Havaalanı’na yakın bir de gözlem merkezi var. Air space müzesinden gün içinde belirli saatlerde servisler kalkıyor. Bir çok uçağın sergilendiği bu merkezin gözetleme kulesine çıkıp Dulles Havalimanı 'na iniş ve kalkış yapan uçakları izleyebilirsiniz.  Müze 10:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açık üstelik giriş ücreti de yok. Washington'a yolunuz düşerse mutlaka ama mutlaka gidin. Tabi tüm dünya Covid-19 la mücadele ederken bu temennimin gerçekleşmesi dileğiyle...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder